Leden vertellen…

Frank
Ik heb mijn autogekte duidelijk van mijn vader overgenomen. Zo heb ik al in mijn vroege jeugd met extravagante Amerikaanse automerken kennis gemaakt. Niet dat hij ze nieuw kocht want daar hadden we het geld niet voor. Hij kocht ze gebruikt en zo stond er bij ons voor de deur altijd wel iets aparts. De eerste auto die ik als kind bewust meegemaakt heb was, is de auto op de zwartwit foto. Dit was een witte Cadillac convertible uit 1955. Met al zijn automatisch werkende ramen dak en glanzende zwart lederen bekleding was deze auto ook wel iets bijzonders. Zo ben ik grootgebracht met oa. Chevrolet, Pontiac, Ford thunderbird, Nash, enz. enz. Als je deze foto uit 1961 goed bekijkt dan zie je een vrijwel lege straat…. Later ben ik zelf bijzondere auto’s van de jaren vijftig gaan verzamelen want ik ben een echte jaren vijftig enthousiast. Zo heb ik al vele jaren diverse Cadillac’s in bezit.

Ook heb ik een bijzondere Ford Edsel die de oudste nog aanwezige “op dezer planeet” moet zijn.

Verder rijd ik dagelijks met een Standard Vanguard van de eind jaren vijftig. Van deze echte Engelse oldtimer is er maar een in Nederland en dan nog wel met een zeldzame zescilinder onder de kap. Ik heb inmiddels in de werkplaats van de GOV veel aan deze stoere auto gerestaureerd en verbeterd. Zonder de GOV zou ik nooit tot een degelijke restauratie kunnen komen, want ze hebben eigenlijk alles in huis die je zoal voor een restauratie nodig hebt en mijn garage is veel te klein. Ook kreeg ik laatst hulp voor het monteren van de zware achteras. Dat zou ik nooit alleen kunnen doen. Ik wil aankomend jaar een uit Engeland meegenomen overdrive achter de versnellingsbak van de Vanguard gaan monteren. Zie hier ook de Vanguard op de Veluwe waar we afgelopen zomer met de oldtimer caravan kampeerde.
Kortom… Ben je ook een beetje autogek, kom dan eens langs….

Douwe
Ford Mustang 1965
Na een serie gezien te hebben met een grote Cadillac Convertible erin,dacht ik bij mezelf. “Zoiets wil ik ook”.
Nu ben ik persoonlijk altijd wel een liefhebber van auto’s geweest maar met de auto’s van tegenwoordig is geen lol meer aan wat sleutelen betreft.
Een Mustang is voor vele een jongens droom en voor deze jongen dus ook. Een flinke V8 met genoeg pk’s dat heeft deze wel. De auto komt uit Californie en is eigendom geweest van een Ingenieur van NASA (JPL) . Hij heeft flink wat moeten doorstaan en wordt ook momenteel door mij grondig onderhanden genomen.

Deze restauratie is nu al bijna 2 jaar bezig zal nog wel even duren.
Hiernaast heb ik ook nog een Oldsmobile F85 Cutlass convertible uit 1962. Van deze zijn er maar 3669 gebouwd en was de eerste auto met een volledig aluminium motor. Deze motor werd later in Rover gebouwd.

Dit is een rijdend project waar ik inmiddels al een aantal verbeteringen / toevoegingen aan heb gedaan. In de zomer zal ik er dan ook regelmatig mee rijden en genieten van de convertible.