De werkplaats is de schatkamer van de GOV en de beste reden om lid te worden.

De werkplaats is de schatkamer van de GOV en de beste reden om lid te worden. Met je lidmaatschap heb je 24/7 toegang tot een breed assortiment aan professioneel gereedschap (het kan natuurlijk altijd beter) en je kunt droog – en in de winter verwarmd- sleutelen.

In de werkplaats, aan de industrieweg in Soest, vind je vaak leden die aan hun klassieker aan het klussen zijn. Door de brug (die je zelf kan reserveren) kun je ook de onderkant van je auto alle aandacht geven. Doet je klassieker het helemaal niet meer? Dan huur je onze autotransporter en brengt hem naar de werkplaats.

En kan je het zelf niet repareren en kunnen je GOV collega’s je ook niet helpen dan hebben we nog altijd geweldige bedrijven in de directe omgeving.

 We zitten naast een uitdeuker en autospuiterij en om de hoek is de grootste Engelse autosloop van NL. Er zijn twee winkels voor automaterialen vlakbij (bij vd Munt automaterialen krijg je overigens als GOV lid ook nog eens korting) en er zijn bandenspecialisten/uitlijners aan de overkant. Het industrieterrein heeft ook diverse klassieke autospecialisten, een wasstraat en drie doe het zelf zaken.

Terug naar onze werkplaats. De werkplaats heeft twee lange termijn plekken (= langer dan 3 maanden) waar langdurig aan auto’s gewerkt kan worden. Hiervoor is soms een wachtlijst. Er is ook een korte termijn plek (tot 3 maanden). En de hefbrug (3500kg) kan je als lid via een appje reserveren voor een dag (of iets langer) en is 7 dagen per kwartaal gratis, daarna 5 euro per dag.

Er is ook een korte termijn sleutelplek (tot 1 week) voor spontane reparaties die ongepland en snel uitgevoerd moeten worden. Alles in goed overleg met de werkplaats beheerder. Er is een grote werkbank en heel veel speciaal gereedschap zoals een lagerpers, CO2 lasapparaat, motortakel, een banden wisselstation, een straalkast en uiteraard een uitgebreid assortiment handgereedschap (ook Engelse maten). Er is koffie en thee en zelfs voor koude dranken wordt gezorgd (geen alcohol en niet gratis)

Tot slot zijn er bijna altijd leden in de werkplaats die je met raad en daad bijstaan. Lees hier er meer over.