De geschiedenis van de Gooische Oldtimer Vereniging

De geschiedenis van de Gooische Oldtimer Vereniging
De vereniging Gooische Oldtimer vereniging (GOV) bestaat sinds 2003 en is oorspronkelijke opgericht in Huizen (vandaar Gooische). Daar kwamen zo ’n vijftien man bij elkaar in een zaaltje. Doel: is het haalbaar een club te vormen die liefhebbers de mogelijkheid biedt hun oldtimers of klassiekers zelf, en liefst met elkaars hulp, op te knappen en te onderhouden. Achteraf bezien is het bijzonder hoe snel die vijftien mensen, bijna allen onbekenden voor elkaar, het onder voorzitterschap van initiatiefnemer (en inmiddels erelid) Dirk-Jan Modderman eens werden over de oprichting van een vereniging.

Op 1 april 2004 werd de eerste ruimte van 80 m2 in een loods van één van de leden in Eembrugge in gebruik genomen. De leden, sommigen met ervaring en twee rechterhanden, anderen met enkel belangstelling en twee linkerhanden, kwamen voornamelijk uit Lelystad, Almere, Hilversum en Utrecht, en plaatsen uit de omgeving. Een zomer lang werd gewerkt aan inrichting van een echte werkplaats, voorzien van her en der verzamelde en geschonken, gebruikte, gereedschappen. Om de wankele financiële basis, tegelijk met de clubsfeer, te versterken adopteerde de club een aantal projectauto’s: klassiekers als een Volvo Amazone en een Triumph GTV werden met ieders inzet opgeknapt en de zo gevormde toegevoegde waarde belandde in de clubkas.

 

Een paar jaar later moesten we op zoek naar een nieuwe ruimte, omdat de loods in Eembrugge gesloopt werd. Met tien leden waagden we de gok en huurden we een hoekje in een  lege, nog in te delen loods in Soest. Dit is de compleet geoutilleerde ruimte met brug en 3 werkplaatsen geworden waar we tot op de dag van vandaag zitten. Gelukkig nam met deze stap ook het aantal leden flink toe.

Sinds 2013 varieert het ledental stabiel tussen de 35 en 40. Twee werkplekken worden voor langere periodes verhuurd, één is er beschikbaar voor korte huurperiodes van 1 week tot 3 maanden, en de zelf geplaatste (en goedgekeurde!) brug is gratis per dagdeel te reserveren. De financiële positie van de vereniging is gezond; vriendschappen zijn gesloten en de clubavond op de woensdag is voor menigeen een vast punt in de week geworden.

De leden komen niet alleen uit de omgeving van Soest, maar o.a. uit het hele Gooi, Utrecht, het Weidemerengebied, en zelfs Almere. De auto’s van die leden komen uit de hele wereld.