Wie zijn wij

Welkom op de website van de Gooische Oldtimer Vereniging (GOV). We zijn een no-nonsense oldtimer sleutelwerkplaats en klassiekerclub die iedereen de mogelijkheid wil bieden om zijn of haar klassieke auto op betaalbare wijze te onderhouden.

De vereniging GOV is sinds 2007 gevestigd in Soest en heeft een compleet geoutilleerde sleutelruimte – met hefbrug – alwaar gesleuteld kan worden aan de oldtimer. Er zijn naast de brug drie werkplekken waar je langdurig aan je auto kan werken. Daarbij is er de hulp van andere leden (ongeveer 40) voor het uitwisselen van kennis. En last but not least, het is ook gezellig!

 

Het doel

De G.O.V. is een no-nonsense oldtimer sleutelwerkplaats en klassiekerclub die iedereen de mogelijkheid wil bieden om zijn of haar klassieke auto op betaalbare wijze te onderhouden. Dat was in 2003 het doel bij de oprichting en dat is het nog steeds. Omdat waar te maken hebben we een prachtige werkruimte met (bijna) al het denkbaar gereedschap. De werkplaats is 24/7 toegankelijk voor leden en wordt bestiert door een lid die verantwoordelijk is voor de werkplaats en het gereedschap. Ieder lid draagt zijn steentje bij om het een prettige en dynamische club te laten zijn. Een groepsapp zorgt daarnaast voor korte lijnen tussen de leden en hierin kunnen tips en andere relevante zaken met elkaar worden uitgewisseld. Er zijn leden met hele specifieke technische kennis, leden met twee ‘rechterhanden’ en gelukkig zijn er altijd leden die alles beter weten. Kortom een echte vereniging.

 

De geschiedenis

De vereniging Gooische Oldtimer vereniging (G.O.V.) bestaat sinds 2003 en was oorspronkelijke opgericht in Huizen. Daar kwamen zo ’n vijftien man bij elkaar in een zaaltje in Huizen. Doel: is het haalbaar een clubje te vormen dat liefhebbers de mogelijkheid biedt hun oldtimers of klassiekers zelf, en liefst met elkaars hulp, op te knappen en te onderhouden. Achteraf bezien is het bijzonder hoe snel die vijftien mensen, bijna allen onbekenden voor elkaar, het onder voorzitterschap van initiatiefnemer (en inmiddels erelid) Dirk-Jan Modderman eens werden over de oprichting van een vereniging.

Op 1 april 2004 werd de eerste ruimte van 80 m2 in een loods van één van de leden in Eembrugge in gebruik genomen. De leden, sommigen met ervaring en twee rechterhanden, anderen met enkel belangstelling en twee linkerhanden, kwamen voornamelijk uit Lelystad, Almere, Hilversum en Utrecht, en plaatsen uit de omgeving. Een zomer lang werd gewerkt aan inrichting van een echte werkplaats, voorzien van her en der verzamelde en geschonken, gebruikte, gereedschappen. Om de wankele financiële basis, tegelijk met de clubsfeer, te versterken adopteerde de club een aantal projectauto’s: klassiekers als een Volvo Amazone en een Triumph GTV werden met ieders inzet opgeknapt en de zo gevormde toegevoegde waarde belandde in de clubkas.

Een paar jaar later moesten we op zoek naar een nieuwe ruimte, omdat de loods in Eembrugge gesloopt werd. Met tien leden waagden we de gok en huurden we een lege, nog in te delen loods in Soest. Dit is de compleet geoutilleerde ruimte met brug en 3 werkplaatsen waar we tot op de dag van vandaag zitten. Gelukkig nam met deze stap ook het aantal leden flink toe.

Sinds 2013 varieert het ledental stabiel tussen de 35 en 40. Drie werkplekken worden voor langere periodes verhuurd, één is er beschikbaar voor korte huurperiodes van 1 week tot 3 maanden, en de zelf geplaatste (en goedgekeurde!) brug is gratis per dagdeel te reserveren. De financiële positie van de vereniging is gezond; vriendschappen zijn gesloten en de clubavond op de woensdag is voor menigeen een vast punt in de week geworden! De bestaande leden komen niet alleen uit de omgeving van Soest, maar o.a. uit het hele Gooi, Utrecht, het Weidemerengebied, en zelfs Almere.

 

 

036 000 00 00 / 0612345678

Autostraat 34, 1334 XJ

contact@gov.nl

WEBDESIGN BY JOCHEM BRANDSMA